sobota 2. septembra 2017

Čokoládová torta s arašídovým maslom

Táto je strašne chutná! 

Veľká tortová forma

Korpus

250 g mletých mandlí
Šťava z 1/2 citróna
50 g roztopeného masla
37 g erytritolu

Zmes utlačíme na dno vymastenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Plnka

200 g horkej čokolády (ja dávam 90%)
450 g nátierkového masla
400 g kyslej smotany
Šťava z 1/2 citróna
90 g erytritolu
1 PL kakaa

Čokoládu roztopiť vo vodnom kúpeli a pridať k ostatným, už vymixovaným surovinám. Navrstviť na vychladnutý korpus.

Povrch

Arašídové maslo (moje bolo sladené, lebo iné som práve nemala, ale mohlo byť aj nesladené, alebo ako chceme), asi 5 - 6 PL, ohrejeme trochu, aby bola konzistencia tekutá a rovnomerne nalejeme na tortu. Dáme do chladničky do druhého dňa. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...