pondelok 1. januára 2018

Citrónovo-kokosová bublanina s hruškami a tvarohom

Malý plech

Korpus

5 vajec
200 g mletých mandlí
125 g mletého kokosu
30 g maku alebo 2 PL chia semiačok
4 PL roztopeného masla
90 g erytritolu
Štipka soli
Šťava z 1 - 1,5 citróna (podľa veľkosti a chuti, cca 6 PL)
Sóda bikarbóna

1 veľký pohár zváraných hrušiek

Vymiešame cesto a vylejeme na plech, na to poukladáme kúsky hrušiek, pečieme pri 180 stupňoch asi 45 minút.

Koláč je chutný aj takto, alebo sa môže doplniť tvarohovým krémom.

250 g tvarohu
200 g kyslej smotany
250 g gréckeho jogurtu
70 g erytritolu alebo podľa chuti
Šťava z 1 citróna
Štipka xantánovej gumy

Krém navrstvíme na vychladnutý koláč a dáme do chladničky na 24 hodín.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...