Veľkosť plechu medzi malým a veľkým
Sýty koláč
Korpus
400 g mletých mandlí
75 g roztopeného masla
20 g erytritolu
Šťava z 1 citróna
1 vajce
Vymiešame husté cesto, ktoré roztlačíme na dno plechu a okraje trochu podvihneme pozdĺž stien, ako nám vyjde. Cesto popicháme vidličkou. Predpečieme pri 180 stupňoch 15 minút.
Plnka
5 vajec
110 g erytritolu
900 g bielej zmesi: čiže hladký tvaroh/nátierkové maslo/ čerstvý syr, podľa toho, čo máme, presný pomer nie je dôležitý
1 vanilkový struk, vyškrabať
Šťava z 1-2 citrónov, podľa chuti a podľa veľkosti citrónov
Plnku nalejeme na predpečený korpus a pečieme ďalej. Po 15 minútach rozložíme na koláč drobné ovocie, čiže napríklad maliny/ černice/ čučoriedky, ja som dala 500 g, môže byť aj mrazené. Pečieme ďalej ešte 50 minút alebo dlhšie, ak treba, zakryjeme alobalom, ale až ku koncu, lebo inak tam ostane voda a nemôže sa vypariť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára