nedeľa 27. augusta 2017

Cheescake s drobným ovocím

Veľkosť plechu medzi malým a veľkým

Sýty koláč 

Korpus

400 g mletých mandlí
75 g roztopeného masla
20 g erytritolu 

Šťava z 1 citróna

1 vajce

Vymiešame husté cesto, ktoré roztlačíme na dno plechu a okraje trochu podvihneme pozdĺž stien, ako nám vyjde. Cesto popicháme vidličkou. Predpečieme pri 180 stupňoch 15 minút.

Plnka

5 vajec
110 g erytritolu
900 g bielej zmesi: čiže hladký tvaroh/nátierkové maslo/ čerstvý syr, podľa toho, čo máme, presný pomer nie je dôležitý
1 vanilkový struk, vyškrabať
Šťava z 1-2 citrónov, podľa chuti a podľa veľkosti citrónov

Plnku nalejeme na predpečený korpus a pečieme ďalej. Po 15 minútach rozložíme na koláč drobné ovocie, čiže napríklad maliny/ černice/ čučoriedky, ja som dala 500 g, môže byť aj mrazené. Pečieme ďalej ešte 50 minút alebo dlhšie, ak treba, zakryjeme alobalom, ale až ku koncu, lebo inak tam ostane voda a nemôže sa vypariť.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...