utorok 17. októbra 2017

Hrušková bublanina s tvarohom a s kokosovou posýpkou alebo jablková s kakaom

Malý plech

Korpus

175 g mletých mandlí
80 g roztopeného masla
2 vajcia
1 ČL sódy bikarbóny
3 PL erytritolu
Štipka soli
Šťava z 1/2 citróna

1 veľký pohár zváraných hrušiek, alebo 4-5 čerstvých hrušiek, ktoré povaríme s klinčekmi

Ako obmena sa dajú použiť jablká, marhule atď. 

Suroviny na cesto spolu vymiešame, dáme na plech a na to dáme kúsky hrušiek. Predpečieme pri 180 stupňoch 20 minút.

Tvarohová plnka

500 g hrudkového tučného tvarohu
Šťava z 1/2 citróna
2 vajcia
Škorica
50 g erytritolu

Zmiešame a dáme na predpečený koláč. Pečieme ďalej 30 minút.

Posýpka

70 g strúhaného kokosu
30 g roztopeného masla
2 PL smotany
Škorica
45 g erytritolu


Zmiešame a rozvrstvíme na koláč, pečieme ešte 15 minút, teda kým nezačne hnednúť.


Na obmenu posýpky: namiesto kokosu dáme 50 g mletých mandlí a 20 g píniových orieškov, k tomu 2 PL kakaa - takáto "posýpka" bude mať konzistenciu polotekutého cesta a aplikujeme ju hneď na tvaroh (bez medzipečenia), pečieme potom 40 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...