Toto je koláč pre tých, čo majú radi amarant.
Je to marhuľový koláč kašového typu - čiže ako pečená kaša - a napriek divnému popisu je strašne chutný, teda aspoň pre mňa. V origináli je s bulgurom, ale to som neskúšala. Kto nemá rád amarant, môže vyskúšať bulgur alebo ovsené vločky, ale tie treba predtým povariť, čiže treba si recept prispôsobiť.
Stredne veľký plech
1 veľký a 1 malý pohár zváraných marhúľ
60 g erytritolu
5 vajec - rozdeliť
160 ml mlieka
Šťava z 2 citrónov
100 g roztopeného masla
250 pukaného amarantu
60 g mletých mandlí alebo kokosu
Marhule rozmixujeme aj s trochou šťavy. Pridáme žĺtky a všetko ostatné, vymiešame. Ochutnáme, prípadne dochutíme. Dáme piecť pri 180 stupňoch 40 minút. Zatiaľ si vyšľaháme sneh s 2 PL erytritolu, natrieme na korpus a pečieme ešte 10 minút, resp. dozlatista.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára