Stredne veľký plech
Korpus
6 vajec
1 vanilkový struk
Štipka soli
90 g roztopeného masla
140 ml smotany
200 g mletých lieskových orieškov
100 g mletých mandlí
50 g kakaa
Šťava z 1 citróna
120 g erytritolu
Suroviny spolu zmiešame a vylejeme do vymastenej formy, pečieme pri 180 stupňoch 20 minút. Necháme vychladnúť.
Plnka
250 g Mascarpone
400 g Creme fraiche
200 g Schmand /kyslá smotana
130 g erytritolu
Šťava z 2 citrónov (podľa veľkosti citrónov)
Škorica
1/4 ČL xantánovej gumy - veľmi intenzívne zamiešať mixérom
1 pohár zváraných sliviek
Plnku navrstvíme na vychladnutý korpus a na to rozmiestnime zavárané slivky. Ešte spm to poliala šťavou zo sliviek. Hodilo by sa aj bobuľové ovocia. Dáme do chladničky do druhého dňa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára