Veľká tortová forma
Korpus
250 g mletých mandlí a lieskových orieškov, dala som pol na pol
Šťava z 1/2 citróna
50 g roztopeného masla
37 g erytritolu
Zmes utlačíme na dno vymastenej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Plnka 1
150 g čokolády (80 - 85%)
250 g smotany
Čokoládu roztopiť v smotane vo vodnom kúpeli a dať na vychladnutý korpus. Zachladiť.
Plnka 2 sa orientuje podľa toho, čo máme doma.
200 g kokosovej dužiny, roztopiť
400 ml kokosového mlieka
100 g kokosu strúhaného
60 g erytritolu
Šťava z 1/2 citróna
200 g gréckeho jogurtu
1 ČL xantánovej gumy
Trochu erytritolovej nutely navrch
Všetko okrem nutely spolu zmiešame. Navrstvíme na čokoládu. Navrch môžme aplikovať erytritolovú nutelu nejakým ľubovoľným spôsobom. Na stuhnutom to ide lepšie. Dáme do chladničky. Podávame na druhý deň.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára