Malý plech
Ja som robila 2.variant
Korpus
1. variant - viac kakaový (riziko zlého zaspávania, lebo veľa kofeínu)
3 vajcia
1 vanilkový struk
Štipka soli
45 g roztopeného masla
70 ml smotany
100 g mletých lieskových orieškov
50 g mletých mandlí
70 g kakaa
Šťava z 1/2 citróna
90 g erytritolu
2. variant - trochu kakaový
3 vajcia
1 vanilkový struk
Štipka soli
45 g roztopeného masla
70 ml smotany
100 g mletých lieskových orieškov
50 g mletých mandlí
25 g kakaa
Šťava z 1/2 citróna
80 g erytritolu
Suroviny spolu zmiešame a vylejeme do vymastenej formy, pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.
Plnka
300 g pasty z lieskových orieškov
250 g Mascarpone
150 g Creme fraiche
Šťava z 1 citróna
50 g erytritolu
Pastu s lieskových orieškov si trochu roztopíme v hrnci, podlejeme vodou podľa potreby. Keď je taká, že už sa dá šľahať, premiestime ju do pracovnej misy a rozšľaháme. Pridáme ostatné suroviny, dobre vyšľaháme a prípadne dochutíme.
P. S. Pasta z lieskových orieškov sa kúpi hotová, alebo sa dá vyrobiť tak, že mierne opečené lieskové oriešky rozmixujeme a pridáme k nim nejaký tuk, ideálne olej z lieskovcov. Má vzniknúť hustá pasta, hustejšia ako nutela.
Poleva
100 g horkej čokolády (aspoň 70 %)
170 g smotany, alebo toľko, koľko potrebujeme, aby to bolo dostatočne tekuté
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára