nedeľa 22. októbra 2017

Nutelový koláčik bez nutely, úplne najlepší!

Malý plech

Ja som robila 2.variant

Korpus

1. variant - viac kakaový (riziko zlého zaspávania, lebo veľa kofeínu)

3 vajcia
1 vanilkový struk
Štipka soli
45 g roztopeného masla
70 ml smotany
100 g mletých lieskových orieškov
50 g mletých mandlí
70 g kakaa
Šťava z 1/2 citróna
90 g erytritolu

2. variant - trochu kakaový

3 vajcia
1 vanilkový struk
Štipka soli
45 g roztopeného masla
70 ml smotany
100 g mletých lieskových orieškov
50 g mletých mandlí
25 g kakaa
Šťava z 1/2 citróna
80 g erytritolu

Suroviny spolu zmiešame a vylejeme do vymastenej formy, pečieme pri 180 stupňoch 20 minút.

Plnka

300 g pasty z lieskových orieškov
250 g Mascarpone
150 g Creme fraiche
Šťava z 1 citróna
50 g erytritolu

Pastu s lieskových orieškov si trochu roztopíme v hrnci, podlejeme vodou podľa potreby. Keď je taká, že už sa dá šľahať, premiestime ju do pracovnej misy a rozšľaháme. Pridáme ostatné suroviny, dobre vyšľaháme a prípadne dochutíme.

P. S. Pasta z lieskových orieškov sa kúpi hotová, alebo sa dá vyrobiť tak, že mierne opečené lieskové oriešky rozmixujeme a pridáme k nim nejaký tuk, ideálne olej z lieskovcov. Má vzniknúť hustá pasta, hustejšia ako nutela.

Poleva

100 g horkej čokolády (aspoň 70 %)
170 g smotany, alebo toľko, koľko potrebujeme, aby to bolo dostatočne tekuté

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...