Veľká tortová forma
Korpus
200 g čokolády (70 - 90%)
110 g masla
4 vajcia
120 g erytritolu
Štipka soli
100 g mletých mandlí
Šťava z 1 citrón
1 dcl smotany
Sóda bikarbóna
Čokoládu roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli. Vajcia rozdelíme a osobitne vyšľaháme. Čokoládu nalejeme k žĺtkom, stále miešame. Pridáme ostatné suroviny. Nakoniec opatrne spojíme so snehom.
Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Necháme vychladnúť.
Krém
3 vajcia
80 g erytritolu
160 ml mlieka
3 PL instantnej kávy
240 g šľahačky
1 ČL xantánovej gumy alebo želatína podľa návodu na obale
Žĺtka vyšľaháme na pare s erytritolom. V mlieku rozpustíme kávu. Žĺtka spojíme s mliekom, šľaháme, kým to nie je hladké bez hrudiek. Vyšľaháme šľahačku a sneh. Do vychladnutej žĺtkovej zmesi dáme xantánovú gumu a dobre prešľaháme, začne to hustnúť. Nalejeme to ku snehu, opatrne spojíme, potom ešte zapracujeme šľahačku. Umiestnime to na korpus a dáme aspoň na noc do mrazničky. Rozmrazíme deň pred podávaním.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára