nedeľa 1. októbra 2017

Čokoládový s kávovou penou

Veľká tortová forma

Korpus

200 g čokolády (70 - 90%)
110 g masla
4 vajcia
120 g erytritolu
Štipka soli
100 g mletých mandlí
Šťava z 1 citrón
1 dcl smotany
Sóda bikarbóna

Čokoládu roztopíme s maslom vo vodnom kúpeli. Vajcia rozdelíme a osobitne vyšľaháme. Čokoládu nalejeme k žĺtkom, stále miešame. Pridáme ostatné suroviny. Nakoniec opatrne spojíme so snehom.

Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Necháme vychladnúť.

Krém

3 vajcia
80 g erytritolu
160 ml mlieka
3 PL instantnej kávy
240 g šľahačky
1 ČL xantánovej gumy alebo želatína podľa návodu na obale

Žĺtka vyšľaháme na pare s erytritolom. V mlieku rozpustíme kávu. Žĺtka spojíme s mliekom, šľaháme, kým to nie je hladké bez hrudiek. Vyšľaháme šľahačku a sneh. Do vychladnutej žĺtkovej zmesi dáme xantánovú gumu a dobre prešľaháme, začne to hustnúť. Nalejeme to ku snehu, opatrne spojíme, potom ešte zapracujeme šľahačku. Umiestnime to na korpus a dáme aspoň na noc do mrazničky. Rozmrazíme deň pred podávaním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...