Malý plech
Korpus
6 bielok vyšľaháme na tuhý sneh
4 PL erytritolu (50 g)
200 g mandľovej múky
1 ČL sódy bikarbóny
Sypké suroviny primiešame, pečieme pri 180 stupňoch 18 minút
Žĺtkový krém
6 žĺtok zmiešame v hrnci s 200 ml šľahačkovej smotany, dreňou z 1 vanilkového lusku a 4 PL erytritolu, za stáleho miešania necháme zovrieť a za miešania necháme vychladnúť. Zatiaľ vyšľaháme 125 g zmäknutého masla dopenista, to pridáme k vychladnutej žĺtkovej zmesi, k tomu ešte šťava z 1/2 citróna. Dať na vychladnutý korpus.
Biely krém
1.variant
200 ml roztopenej kokosovej dužiny
200 ml kokosovej smotany
200 ml jogurtu gréckeho
4 PL erytritolu
Šťava z 1/2 citróna
Ak treba, zahustíme kokosom.
2.variant
350 g Mascarpone
200 jogurtu gréckeho
100 ml kokosovej dužiny
4 PL erytritolu
Šťava z 1/2 citróna
Vlastne môžme ľubovoľne skombinovať suroviny na biely krém podľa vlastného výberu, napríklad aj s bielou čokoládou, ak nám nevadí cukor, len treba dbať na to, aby to aj malo prečo stuhnúť, takže nie samý jogurt.
Poleva
100 g čokolády (70-90%)
150 ml smotany približne, konzistencia má byť taká, aby sa to dalo vyliať na koláč. Vo vodnom kúpeli ohrejeme smotanu a v nej roztopíme čokoládu.
(Polevy znesie aj viac, ja dávam dvojnásobok.)
Tento zákusok je veľmi sýty, takže ho krájame na malé kúsky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára