nedeľa 16. júla 2017

Tiramisu

Korpus

Urobíme základný piškótový korpus zo 6 vajec na veľkom plechu a potom ho v trúbe sušíme pri 50 stupňoch aspoň hodinu alebo viac s pootvorenými dvierkami, aby sa to viac podobalo na piškóty. Potom to nalámeme na také kúsky, ako nám vyhovuje do našej cieľovej nádoby. Alebo použijeme hotové piškóty.

Krém

750 g Mascarpone
6 vajec oddeliť a vyšľahť žĺtka aj sneh nad parou
130 g erytritolu
Šťava z 2 citrónov
Vanilkový lusk

Mascarpone vyšľaháme, pridáme žĺtky, ktoré sme vyšľahali nad parou s erytritolom, k tomu ostatné suroviny, na záver pridáme nad parou vyšľahný sneh. Ochutnáme a prípadne dochutíme.

Káva

Urobíme si 1 hrnček silnej kávy nesladenej, ja dávam bezkofeínovú. Piškót polejeme kávou, ale nie úplne rozmočiť. Nemusíme minúť všetku kávu.

Do cieľovej misy dáme naspodok trochu krému, na to piškót a striedame až po vrch. Končíme krémom. Dáme do chladničky, alebo lepšie do mrazničky na 1 noc, potom má krém lepšiu konzistenciu. Pred servírovaním posypeme kakaom.

Ak máme väčšiu misu, môžeme použiť 7 vajec a 150 g erytritolu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...