Korpus
Urobíme základný piškótový korpus zo 6 vajec na veľkom plechu a potom ho v trúbe sušíme pri 50 stupňoch aspoň hodinu alebo viac s pootvorenými dvierkami, aby sa to viac podobalo na piškóty. Potom to nalámeme na také kúsky, ako nám vyhovuje do našej cieľovej nádoby. Alebo použijeme hotové piškóty.
Krém
750 g Mascarpone
6 vajec oddeliť a vyšľahť žĺtka aj sneh nad parou
130 g erytritolu
Šťava z 2 citrónov
Vanilkový lusk
Mascarpone vyšľaháme, pridáme žĺtky, ktoré sme vyšľahali nad parou s erytritolom, k tomu ostatné suroviny, na záver pridáme nad parou vyšľahný sneh. Ochutnáme a prípadne dochutíme.
Káva
Urobíme si 1 hrnček silnej kávy nesladenej, ja dávam bezkofeínovú. Piškót polejeme kávou, ale nie úplne rozmočiť. Nemusíme minúť všetku kávu.
Do cieľovej misy dáme naspodok trochu krému, na to piškót a striedame až po vrch. Končíme krémom. Dáme do chladničky, alebo lepšie do mrazničky na 1 noc, potom má krém lepšiu konzistenciu. Pred servírovaním posypeme kakaom.
Ak máme väčšiu misu, môžeme použiť 7 vajec a 150 g erytritolu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára