nedeľa 16. júla 2017

Tvarohovo-citrónový koláč

Malý plech / verzia pre stredne veľký plech

Cesto

3 vajcia rozdeliť a oddelene vyšľahať
250/300 g hrudkového tvarohu
50 g erytritolu
50/60 g masla roztopeného
110/150 g mandľovej múky
Sóda bikarbóna

Piecť pri 180 stupňoch 40/23 minút.

Plnka

500/700 g hrudkového tvarohu
1/2 balíčka zlatého klasu
100/150 g erytritolu
Šťava zo 4 citrónov priemernej veľkosti (ak sú príliš veľké, tak najprv dať z 2 a ochutnať, má to byť dosť kyslé, lebo korpus to vyváži)
3 celé vajcia a 4 žĺtky /1 celé vajce a 6 žĺtkov
30 g roztopeného masla
1 vanilkový struk

Vymiešame krém, dáme na predpečený korpus a pečieme ďalších 30/15 minút

Povrch

4/6 bielky vyšľaháme na sneh
1 PL/ 30 g erytritolu
Trochu kokosu
Trochu sladkej smotany
Šťava z 1 citróna (alebo z 1/2, podľa veľkosti citróna)

Týmto potrieme koláč, keď ešte nie je hotový, ale hore je už trochu stuhnutý, aby sa dal potierať. Pečieme ešte 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Malinová torta

Korpus 5 vajcia 1 vanilkový struk Štipka soli 75 g roztopeného masla 110 ml smotany 170 g mletých lieskových orieškov 85 g mletých m...